Megacaps aan kop in de farmaciesector

Binnen de farmaciesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere BioArctic AB, ProQR Therapeutics NV en . Relatief grote verliezen waren er voor Cytori Therapeutics, Sunesis Pharmaceuticals en .

Kerncijfers farmaciesector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciesector

aandeel

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Shield Therapeutics en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, Endo International en Assertio Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen farmaciesector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,7 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, AbbVie en Orion.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.