Megacaps het duurste in de vastgoedsector

We zien binnen de vastgoedsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar staat de sector op ruim 10 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Fastator AB (publ) en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Purplebricks en CBL & Associates Properties.

Kerncijfers vastgoedsector

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 48 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Cofinimmo SA, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Magnolia Bostad AB en Corestate Capital Holding SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 4,4 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Orchid Island Capital, CBL & Associates Properties en Two Harbors Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.