In de industriële goederensector betalende smallcaps het meeste dividend

De industriële goederensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Fastator AB (publ) en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Purplebricks en CBL & Associates Properties.

Kerncijfers industriële goederensector

historische koersen

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 31 het meeste. De microcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Re/Max Holdings, Entra ASA en Grivalia Properties REIC zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Magnolia Bostad AB en Corestate Capital Holding SA.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,5 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere CBL & Associates Properties, Orchid Island Capital en Two Harbors Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.