Megacaps aan kop in de luchtvaart- & defensiesector

Binnen de luchtvaart- & defensiesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, TransDigm en MTU Aero Engines AG. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Sogeclair SA.

Kerncijfers luchtvaart- & defensiesector

aandeel

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart- & defensiesector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Avon Rubber en Cobham zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Maxar Technologies, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AS en Leonardo SpA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart- & defensiesector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,4 procent aantrekkelijk te noemen. Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.