Large caps het meeste gekocht in automobielproducten/dienstensector

We zien binnen de automobielproducten/dienstensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Fox Factory Holding, Ab Dynamics en Transense Technologies. Relatief grote verliezen waren er voor Adient, Leoni AG en Cooper-Standard Holdings.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De megacaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, TI Fluid Systems en Nexteer Automotive zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tenneco, Garrett Motion en American Axle & Manufacturing Holdings.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Schaeffler AG, AC SA en Superior Industries International.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.