Large caps aan de prijs in de biotechnologiesector

Binnen de biotechnologiesector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 15 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Amarinoration en Shield Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor ImmuPharma, Faron Pharmaceuticals Oy en Indivior.

Kerncijfers biotechnologiesector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologiesector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -7 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Abcam en Bioventix zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, GenKyoTex SA en Endo International.

Hoogste dividendrendementen biotechnologiesector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,7 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, AbbVie en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.