Midcaps het duurste in de internetsector

We zien binnen de internetsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group, Wayfair en Etsy. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, windeln de SE en Groupe LDLC SA.

Kerncijfers internetsector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen internetsector

historische koersen

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 46 het meeste. De large caps noteren op 9 maal de winst per aandeel. Just Eat, ASOS en Boohoo zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Qurate Retail, eDreams Odigeo SA en Vente-Unique.Com SA.

Hoogste dividendrendementen internetsector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent beperkt te noemen. Verkkokauppa.com, Vente-Unique.Com SA en Petmed Express bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.