Midcaps het meeste gekocht in bouwmaterialensector

We zien binnen de bouwmaterialensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar staat de sector op ruim 24 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Saipem SpA en Cactus. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers bouwmaterialensector

koersgrafieken

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral megacaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bouwmaterialensector

financiele analyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen bouwmaterialensector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,7 procent hoog te noemen. USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.