Large caps aan kop in gediversifieerde industrieën sector

Binnen de gediversifieerde industrie zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Lifco AB (publ), Roper Technologies en Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS. Relatief grote verliezen waren er voor Nolato AB, General Electric en Indus Holding AG.

Kerncijfers gediversifieerde industrie

aandelenanalyses

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gediversifieerde industrie

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 56 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. DCC, Smiths en Icahn Enterprises LP zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS, Koc Holding AS en Mytilineos Holdings SA.

Hoogste dividendrendementen gediversifieerde industrie

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,5 procent aantrekkelijk te noemen. Icahn Enterprises LP, Aspo en Panostaja bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.