In de energiesector betalende megacaps het meeste dividend

Binnen de energiebedrijven zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Saipem SpA en Cactus. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers energiebedrijven

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiebedrijven

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De microcaps noteren op 9 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen energiebedrijven

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,9 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.