Voor megacaps het meeste betaald in de energiesector

De energiebedrijven liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 36 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere DMC Global, Cactus en Spectrum ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers energiebedrijven

financiele analyse

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiebedrijven

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De midcaps noteren op -219 maal de winst per aandeel. Dril-Quip, Hunting en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen energiebedrijven

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,2 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.