Midcaps het duurste in de gezondheidsproducten- en dienstensector

We zien binnen de gezondheidsproducten- en diensten een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar staat de sector op ruim 13 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Tandem Diabetes Care, Eckert & Ziegler Strahlen und Medizintechnik AG en Arcoma AB. Relatief grote verliezen waren er voor Spineway SA, Cellnovo SA en Nexstim.

Kerncijfers gezondheidsproducten- en diensten

koersdata

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gezondheidsproducten- en diensten

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De midcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 32 het hoogste. De smallcaps noteren op 20 maal de winst per aandeel. Advanced Medical Solutions, Tristel en EKF Diagnostics Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mercator Medical SA, Guerbet SA en Zimmer Biomet Holdings.

Hoogste dividendrendementen gezondheidsproducten- en diensten

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,9 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Coltene Holding AG, Mercator Medical SA en Meridian Bioscience.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.