In de gediversifieerde industrieën sector meeste dividend bij de large caps

Binnen de gediversifieerde industrie zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Lifco AB (publ), Roper Technologies en Carlisle Companies. Relatief grote verliezen waren er voor Nolato AB, Indus Holding AG en General Electric.

Kerncijfers gediversifieerde industrie

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral megacaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gediversifieerde industrie

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 785 het meeste. De large caps noteren op -78 maal de winst per aandeel. ENKA Insaat ve Sanayi AS, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS, Koc Holding AS en Mytilineos Holdings SA.

Hoogste dividendrendementen gediversifieerde industrie

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 4,1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Icahn Enterprises LP, Panostaja en Aspo.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.