Megacaps het duurste in de supermarktsector

Binnen de supermarkten zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Etablissementen Franz Colruyt NV, ICA Gruppen AB en Smart & Final Stores. Relatief grote verliezen waren er voor Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, United Natural Foods en McColl's Retail.

Kerncijfers supermarkten

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, Cake Box Holdings en WM Morrison Supermarkets zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere United Natural Foods, Eurocash SA en Walgreens Boots Alliance.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eurocash SA, Casino Guichard Perrachon SA en Tallinna Kaubamaja Grupp AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.