Megacaps het duurste in de metaalsector

We zien binnen de metaal een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar staat de sector op ruim 4 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Trans-Siberian Gold, Alacer Gold en Acacia Mining. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Firestone Diamonds.

Kerncijfers metaal

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 703 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Tharisa, Chamberlin en Hochschild Mining zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ryerson Holding, En+ en Ramaco Resources.

Hoogste dividendrendementen metaal

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Alumetal SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.