Megacaps aan kop in metaalsector

We zien binnen de metaal een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Alacer Gold, Polyus PAO en Polymetal International. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Firestone Diamonds.

Kerncijfers metaal

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 628 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Tharisa, Chamberlin en Hochschild Mining zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Jastrzebska Spolka Weglowa SA, Ramaco Resources en Konsorcjum Stali SA.

Hoogste dividendrendementen metaal

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cognor Holding SA, Alumetal SA en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.