Aandeel Heijmans nu qua PE bij goedkoopste Europese bouw- en infrabedrijven

Het Nederlandse aandeel Heijmans noteert momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van de Europese bouw- en infrastructuurbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 6 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel fors lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de bouw- en infrastructuurbedrijven dat nu circa 19 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese bouw- en infrastructuurbedrijven

fundamenteel onderzoek

Andere Europese bouw- en infrastructuurbedrijven die qua koers/winstverhouding laag aan de prijs zijn, zijn onder andere Ei Towers , Hochtief en ACS Actividades de Construccion y Servicios. We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese bouw- en infrastructuurbedrijven gemiddeld 37 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die -10 procent lager staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 13. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,42 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,37 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 36 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 19 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 44,11.

Fors dividend Heijmans

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,5 cent. Het dividendrendement van Heijmans ligt hiermee op 5,97 procent. Het gemiddelde dividend van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een schamele 1,15 procent.

Recente koersdoelen rond de 9 euro

Kepler Capital Markets, NIBC en ING gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Heijmans 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 179,39 miljoen euro.

Historische beurskoersen Heijmans

fundamenteel onderzoek heijmans

Om 10.30 stond het aandeel 0,1 procent lager op 8,38 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.