Aedifica stevige outperformer in vastgoedsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 17 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de vastgoedsector leverde de dit jaar een winst op van 6,7 procent. Overige lucratieve aandelen in de sector waren onder andere Nordicom A/S, Texas Pacific Land Trust en Victoria Properties. Bij de sectorverliezers behoren onder andere Storm Real Estate, CLS Holdings en Voltari Corp.

Rendementen Aedifica versus vastgoedsector

aandelenanalyse

Buy & hold rendementen aandeel Aedifica over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 122 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 81 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese vastgoedsector

historische koersen

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 31 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost -1,29 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 53 procent hoger en staat vanaf 2007 17 procent hoger.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Aedifica over dit jaar komt uit op 80 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 59,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aedifica in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 48 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3,09 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 26,12.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,23 euro verwacht. Aedifica 's dividendrendement komt hiermee op 2,76 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de vastgoedbedrijven ligt op een prima 1,70 procent.

Jongste koersdoelen rond de 76 euro

KBC Securities, Exane BNP Paribas en Kepler Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Aedifica 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,17 miljard .

Historische koersen Aedifica

fundamenteel onderzoek aedifica

Om 10.05 koerst het aandeel 0,68 procent hoger op 80,71 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.