Superjaar Europese luchtvaart in tegenstelling tot VS

De meeste luchtvaartaandelen staan na een korte dip toch weer in de plus sinds juni. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 2 procent in de plus. Beleggers die deze aandelen in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 101 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 139 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij matig dividendrendement op van 0,78 procent.

Rendementen Luchtvaartbedrijven

koersgrafieken

De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij lage CAPE-ratio van -86. De min hier wordt verklaard door enkele hele zware verliezen van een paar bedrijven die het gemiddelde hard omlaag drukken.

De Europese luchtvaartbedrijven noteren op een CAPE van 74 en de Amerikaanse op 15. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 74 procent hoger en die in Amerikanen staan ruim 15 procent in de plus. De Europese luchtvaartbedrijven leveren nu minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,1 procent en die in Amerika op 0,9 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.