Superjaar Europese metaalbedrijven

De laatste tijd worden de aandelen van de metaalproducenten behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 10 procent hoger. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan echter op een rendement van praktisch 0 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 42 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 1,05 procent.

Rendementen Metaalproducenten

aandeel

De sector koerst nu op een tamelijk lage CAPE-ratio van 13.

De Europese metaalproducenten kosten bijna 60 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 32. De forse koerswinsten van de Europese metaalbedrijven lijken dus weerspiegeld te worden in de hogere CAPE-ratio's. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 60 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 32 procent in de plus. De Europese metaalproducenten brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,4 procent en die in de VS op 0,54 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.