Superjaar Europese defensieaandelen

De defensiesector behoort al jaren tot de absolute topsectoren voor beleggers. Naast de gigantische koersstijgingen keren de meeste bedrijven in deze sector ook behoorlijk wat dividend uit hetgeen over de afgelopen jaren tot hele forse winsten leidde.

Recent is er veel interesse in de aandelen van deze sector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 7 procent in de plus. Beleggers die de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 84 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 92 procent hoger. De sector noteert momenteel een laag dividendrendement van 0,43 procent.

Rendementen Luchtvaart- & Defensiebedrijven

aandelenanalyse

De sector wordt nu op een vrij behoorlijke CAPE-ratio van 32 verhandeld. De Europese luchtvaart- & defensiebedrijven kosten bijna 46 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 32. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector noteren bijna 46 procent hoger en die in Amerikanen staan ruim 32 procent in de plus.

De Europese luchtvaart- & defensiebedrijven leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,7 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.