Ook Europese industriële aandelen beter dan VS

Recent worden de aandelen van de industriële bouwkundige bedrijven behoorlijk gevraagd. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie circa 4 procent in het groen. Beleggers die de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 73 procent. Sinds 2012 koerst de sector maar liefst circa 91 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij matig dividendrendement op van 0,61 procent. Hetgeen deels door de koersstijgingen verklaard kan worden.

Rendementen Industriële Bouwkundige Bedrijven

fundmantele data

De sector wordt nu op een vrij behoorlijke CAPE-ratio van 25 verhandeld. We zien verder dat de EU industriële bouwkundige bedrijven op een CAPE van 39 noteren en de Amerikaanse op 22. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 39 procent hoger en die in Amerikanen staan ruim 22 procent in de plus. De Europese industriële sector is daarmee alweer één van de sectoren die het beter doet dan haar collega's in de VS.

De Europese industriële bouwkundige bedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,3 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.