Large caps de besten in chemiesector

De chemie liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Silence Therapeutics, Kodiak Sciences en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Tocagen, Mologen AG en OpGen.

Kerncijfers chemie

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 30 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen chemie

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,6 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.