Large caps aan kop in de industriële goederensector

We zien binnen de industriuelegoederen beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf december vorig jaar koerst de sector op ruim 24 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Avita Medical en Silence Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, Tocagen en OpGen.

Kerncijfers industriuelegoederen

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriuelegoederen

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 29 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen industriuelegoederen

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0.6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.