In de vastgoedsector de microcaps aan kop qua dividend

De vastgoed liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers vastgoed

aandeel

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

koersdata

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 41 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Abcam, Diaceutics en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.