Megacaps aan kop in de mijnbouwsector

We zien binnen de mijnbouw een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor OpGen, Mologen AG en Tocagen.

Kerncijfers mijnbouw

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouw

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen mijnbouw

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.