Megacaps het meest gewild in automobielproducten/dienstensector

We zien binnen de automobielonderdelen/ en diensten een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar staat de sector op ruim 1 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, Tocagen en OpGen.

Kerncijfers automobielonderdelen/ en diensten

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielonderdelen/ en diensten

koersdata

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen automobielonderdelen/ en diensten

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.