Megacaps de outperformers in uitzendsector

Binnen de uitzendbureaus zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Silence Therapeutics, Kodiak Sciences en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Tocagen, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers uitzendbureaus

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen uitzendbureaus

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 17 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Abcam, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen uitzendbureaus

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Pfizer en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.