In de supermarktsector de megacaps aan kop qua dividend

Binnen de supermarkten zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Inflarx NV.

Kerncijfers supermarkten

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De megacaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,9 procent hoog te noemen. Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.