Large caps aan kop in de internetsector

Binnen de internet zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Novus Therapeutics.

Kerncijfers internet

aandelenanalyses

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen internet

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 20 het hoogste. De megacaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en ECO Animal Health zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Aveo Pharmaceuticals, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen internet

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Pfizer en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.