2017 ook goed jaar voor autoproducenten

Net als heel veel andere sectoren is 2017 ook voor de automobielproducenten een zeer goed beursjaar tot nu toe. De laatste tijd is er veel vraag naar de aandelen van de automobielproducenten. Over de afgelopen 3 maanden koerst de sector op ruim 16 procent in het groen. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een forse winst van maar liefst bijna 85 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 174 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij laag dividendrendement op van 0,9 procent (hetgeen deels te verklaren is door de forse koerswinsten).

Rendementen Automobielproducenten

beurskoers

De sector koerst nu op een lage CAPE-ratio van 21. De Europese automobielproducenten noteren op een CAPE van 30 en de Amerikaanse op 46. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 30 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 46 procent in de plus. De Europese automobielproducenten leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,6 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.