Verklaring Robeco omtrent klimaatambities Shell

De olie- en gasmultinational Royal Dutch Shell heeft haar klimaatambities aangescherpt. Het bedrijf wil tegen het jaar 2050 of eerder een emissievrije onderneming met netto-uitstoot zijn. Dit is het resultaat van de engagement door beleggers, als onderdeel van Climate Action 100+, onder leiding van vermogensbeheerder Robeco en The Church of England Pensions Board.

Peter Ferket, CIO / Head of Investments van Robeco: “Deze nieuwe ambities bouwen voort op de gezamenlijke verklaring van 2018 tussen Royal Dutch Shell en Climate Action 100+. Het bewijst dat de sterke en toegewijde engagement van institutionele beleggers bij Royal Dutch Shell kan helpen ontwikkelingen te versnellen om de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs te bereiken. Het legt de lat hoger en schetst een aanpak voor anderen in de olie- en gassector.”

Ook Carola van Lamoen, hoofd Active Ownership bij Robeco ziet in de ontwikkeling het bewijs dat Robeco’s engagement met bedrijven waarin Robeco belegt, werkt. “Het is een krachtig mechanisme is en een belangrijke onderscheidende factor bij het tot stand brengen van verandering om grote uitdagingen zoals klimaatverandering te helpen bestrijden. We zullen blijven samenwerken met bedrijven om het verantwoordelijke gedrag van bedrijven waarin we investeren te verbeteren, aangezien dit in het belang is van zowel het bedrijf, onze klanten als de bredere samenleving op lange termijn. ”