Meer dividend Europese vastgoedsector

De Europese vastgoedsector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,8 procent en die in Amerika op 0,68 procent. Carpinienne de Participations, Fiducial Real Est. en Health Care REIT Inc zitten bij de hogere dividendrendementen. Mits hun dividend over 2018 gelijk is aan dat van 2016.

Recent is er niet zoveel koersdruk op de aandelen van de vastgoedsector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak zo'n 1 procent in het rood. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 857 procent.

De Europese vastgoedbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse vastgoedbedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. We zien verder dat de Europese vastgoedsector op een CAPE van 22 noteert en de Amerikaanse op 60. TK Development, Highwoods Properties en Costar Group zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Storm Real Estate, The Carlyle Group L.P. en Rank Progress.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.