Chemiesector in het rood

De laatste tijd worden de aandelen van de chemiesector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 4 procent minder waard. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 389 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 69 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij hoog dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen chemiesector

aandelenanalyses

De Amerikaanse chemiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector wordt nu op een toch wel vrij forse CAPE-ratio van 27 verhandeld. Bij de aandelen met de extremere CAPE-ratio's zien we o.a. IMCD, KMG Chemicals en Dottikon. Yara Int., Borregaard en Terra Nitrogen Company L.P. hebben de lagere CAPE-ratio's. De Europese chemiesector noteert op een CAPE van 32 en de Amerikaanse op 21. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 17 procent hoger en de Amerikanen staan circa 8 procent in de plus.

De Europese chemiesector brengt nu meer dividenden op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,91 procent en die in de VS op 0,6 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.