Mijnbouwsector op verlies

De laatste tijd worden de aandelen van de mijnbouwsector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 3 procent verlies. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een aanzienlijke winst van bijna 1034 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 263 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een vrij fors dividendrendement op van 1 procent.

De Europese mijnbouwers zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse mijnbouwers. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector wordt nu op een toch wel vrij forse CAPE-ratio van 28 verhandeld. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Newmont Mining , Royal Gold en JSW . Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Lonmin, Harmony Gold Mining Co. Ltd en Vedanta Resources Resources.

We zien verder dat de Europese mijnbouwsector op een CAPE van 26 noteert en de Amerikaanse op 29.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna -1 procent goedkoper en de Amerikanen staan ruim 2 procent in de min.

De Europese mijnbouwsector brengtnu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,68 procent en die in Amerika op 0,4 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.