Minder optimisme over Facebook, groei stagneert

Voor het aandeel Facebook staat nog immer geen verkoopadvies uit. Met 20 koopadviezen en 1 maal houden is de consensus extreem positief. Ondanks de mineur de laatste tijden (in verband met de diverse privacy-zaken inzake Cambridge Analytica) koerst het aandeel bij een niveau van circa 167 dollar nog steeds rond haar hoogste koers ooit.

Zorgen over extra kosten

Diverse analisten stellen dat de problemen voor het sociale mediabedrijf wellicht groter zouden kunnen worden. Eerder deze maand verlaagde analist Brian Wieser van Pivotal Research zijn koersdoel naar 138 dollar. Wieser duidde op een eventueel lagere groei in combinatie met hogere kosten. Morgan Stanley downgade recent het aandeel en verlaagde het koersdoel van 230 naar 200 dollar. Analist Brian Nowak sprak in zijn rapport zijn zorgen uit over de oplopende spanningen omtrent dataprivacy. Facebook gaf eerder aan dat het de toegang tot haar data aan derde partijen gaat stoppen. Dit zou goed zijn voor de bezoekers maar slechter voor de adverteerders. Nowak verwacht dat Facebook ruim 2 procent aan extra kosten zal hebben.

Actieve Facebook gebruikers

Actievefacebookgebruikers

Bron: https://www.statista.com/statistics/247614/number-of-monthly-active-facebook-users-worldwide/

Facebook gaf verder aan dat de veranderingen in haar nieuwsfeed resulteerde in minder activiteit op het platform.

Amper groei Facebook bij jongeren, voorkeur voor Instagram (ook van Facebook )

Gebruikfacebook

Bron: https://www.statista.com/statistics/247614/number-of-monthly-active-facebook-users-worldwide/

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 55,21 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 40,65 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2018

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 21,58 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7,24 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23,22.

Analisten gaan er niet van uit dat Facebook over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een summiere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 204 dollar

Jefferies & Co., Morgan Stanley en ABN AMRO gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Facebook 's marktkapitalisatie 395,71 miljard dollar.

Het aandeel staat om 18.07 0,61 procent lager op 168,1 dollar.

Historische koersen Facebook 2007-2018

fundmantele data facebook

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.