ONWARD® ARC Therapy™ in de verf gezet op jaarlijkse bijeenkomst van North American Neuromodulation Society (NANS)

Klinische ervaring met de experimentele ARC-EX® Therapy gepresenteerd op het hoofdpodium en in klinische abstracts tijdens de NANS Annual Meeting van 2024

EINDHOVEN, Nederland - 25 januari 2024 - ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, functie en onafhankelijkheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie (SCI), kondigde vandaag aan dat klinische ervaringen, resultaten en strategieën voor therapieprogrammering uit klinische studies, waaronder de Up-LIFT klinische studie, werden gepresenteerd tijdens de NANS 2024 bijeenkomst in Las Vegas, Nevada, VS. Het centrale Up-LIFT-onderzoek onderzocht niet-invasieve neuromodulatie om de kracht en functie van de bovenste ledematen na SCI te verbeteren; ARC-EX Therapy voldeed aan alle primaire veiligheids- en effectiviteitseindpunten en liet een responspercentage van 72% zien1.

Tijdens de presentatie Neuromodulation for Spinal Cord Injury (SCI) op het hoofdpodium bespraken Dr. David Darrow, neurochirurg en assistent-professor aan de Universiteit van Minnesota, Dr. Claudia Angeli PhD, assistent-directeur van de Kessler Foundation, en Dr. James Guest, neurochirurg en professor neurologische chirurgie aan de Universiteit van Miami en het Miami Project to Cure Paralysis, SCI-gerichte innovaties. Terwijl hij aandacht vroeg voor ruggenmergletsel tijdens een bijeenkomst die traditioneel gericht was op chronische pijn en bewegingsstoornissen, presenteerde Dr. Guest klinische resultaten en zijn ervaring met het klinische Up-LIFT-onderzoek./p>

Het ARC-EX-systeem, dat in 2017 van de Amerikaanse Food & Drug Administration Breakthrough Device Designation ontving voor een verbeterde functie van de bovenste ledematen, is ontworpen om op niet-invasieve wijze elektrische stimulatie toe te dienen aan het ruggenmerg.

"We zijn verheugd dat onze innovatieve therapieën aandacht krijgen op het hoofdpodium van NANS, een belangrijke vereniging en groep belanghebbenden waarvan de leden de toegang en toepassing van ARC Therapy in Noord-Amerika zullen stimuleren", zegt Dave Marver, CEO van ONWARD. "We bereiden ons voor om in de nabije toekomst een De Novo aanvraag voor ARC-EX Therapy in te dienen bij de FDA, gebruikmakend van de positieve klinische resultaten van de Up-LIFT klinische studie."

De ARC-EX Therapy van het bedrijf werd ook benadrukt in twee samenvattingen die werden geaccepteerd door de wetenschappelijke raad van NANS, waaronder Transcutaneous Spinal Cord Stimulation Facilitates Upper Extremity Functional Recovery in Spinal Cord Injury: Results from The Up-LIFT Pivotal Trial (James Guest MD, PhD, Edelle C Field-Fote PT, PhD, Candace Tefertiller DPT, PhD, et al.) en Transcutaneous Spinal Cord Stimulation Parameters and Programming Strategies for Effective Upper Extremity Rehabilitation Following Tetraplegia (Chet Moritz PhD, Edelle C Field-Fote PT, PhD, Ilse van Nes MD, PhD, et al.).

Alle ONWARD apparaten en therapieën, inclusief maar niet beperkt tot ARC-IM®, ARC-EX en ARC Therapy™ alleen of in combinatie met BCI, zijn in onderzoek en niet beschikbaar voor commercieel gebruik.

1Responder gedefinieerd als een deelnemer die voldeed aan de minimaal belangrijke verschilcriteria of deze overschreed voor ten minste één uitkomst van het krachtdomein en ten minste één uitkomst van het functionele prestatiedomein.