Aandeel KPN aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend KPN

Beleggers in het aandeel KPN kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 0,13 cent per aandeel. KPN 's dividendrendement is dus 5,33 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen KPN

KPN zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. De omzet van KPN over dit jaar komt uit op 6,2 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 6,5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 481 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 12 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op 20,33 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 3 euro

Jefferies & Co., JP Morgan en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie 10,41 miljard euro.

Om 12.26 staat het aandeel 1,6 procent hoger op 2,44 euro.

Historische beurskoersen aandeel KPN

fundamenteel onderzoek kpn

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.