Analistenkorps: dividendsrendement 3M vermoedelijk fors

Beleggers in het aandeel 3M hebben zicht op een behoorlijke dividenduitkering. Op basis van taxaties van analisten heeft het aandeel 3M nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel anticiperen de analisten op een dividenduitbetaling van 6.15 dollar. 3M 's dividendrendement komt neer op 6.55 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een relatief aantrekkelijke 2.46 procent.

Historische dividendrendementen 3M

koersgrafieken

De dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 3.16 procent per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenden behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een verlies van 11 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 76 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger aanzienlijk.

Dividend zet beleggers in de plus

koersgrafiekenDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting 3M

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

De omzet van het bedrijf uit Saint Paul over dit jaar komt uit op 31.86 miljard dollar. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen het concern 32.68 miljard dollar ontving.

Historische omzetten en resultaten 3M in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

3M kantoor Kopenhagen ©

3M
3M


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5.26 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9.56 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9.82 te liggen.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 51.57 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.07 0.11 procent lager op 93.9 dollar.

Historische aandelenkoersen 3M

aandelenkoers 3m

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.