Analisten verwachten over 2024 stijgende omzet Sixt, vrij hoog dividend

Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit Pullach volgens de analisten uit op 3.84 miljard euro. De totale opbrengsten zouden volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de totale baten over 2023 toen het concern 3.62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sixt in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Sixt Amsterdam kantoor ©

Sixt
Sixt


De analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 334 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 7.1 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 11.13.

Fors dividend Sixt

Over dit jaar ligt de verwachting van de dividenduitbetaling op 3.99 euro. Sixt 's dividendrendement ligt dus op 5.05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobiel ligt op een relatief aantrekkelijke 3.03 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 129 euro

De laatste 3 adviezen voor het auto-onderdelen- en diensten bedrijf zijn afkomstig van Hauck & Aufhauser, Baader Bank en Berenberg.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.4 miljard euro.

Historische koersen aandeel Sixt

koersdata sixt

Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 79 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.