Stevig dividendrendement Continental

Het lijkt er op dat beleggers in het aandeel Continental waarschijnlijk kunnen rekenen op een behoorlijk dividend. Gezien het gemiddelde van de analistenopinies noteert het aandeel Continental nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.49 euro. Continental 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3.99 procent. Het gemiddelde dividend van de automotive bedrijven ligt op een prima 3.03 procent.

Historische dividendrendementen Continental

koersgrafieken

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 2.15 per jaar nihil te noemen.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 19 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 48 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger behoorlijk zwaarwegend.

Dividenden tillen beleggers uit het rood

koersgrafiekenDe grafiek laat de diverse rendementen vanaf 2008 zien. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Continental terugvragen

De beschreven dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Normaliter kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. In de regel kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Continental gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over 2024 komt de omzet van het bedrijf uit Hannover volgens de analisten uit op 42.25 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de totale opbrengsten over 2023 toen de omzet 41.42 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Continental in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Continental Hannover parkeerplaats ©

Continental
Continental


De analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 1.67 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 8.76 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7.13 te liggen.

Actuele koersdoelen nabij de 81 euro

Laatste adviezen:
 • Citigroup
 • Morgan Stanley
 • Goldman Sachs
  Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 12.49 miljard euro.

  Historische aandelenkoersen Continental

  beurskoersen continental

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.