Garmin gelijk aan TomTom

Deze morgen (woensdag) is het gerucht ontstaan dat Garmin een bod aan het voorbereiden is op Tele Atlas. Hiermee zou het bedrijf de strijd willen aangaan met TomTom dat gisteren een formeel bod heeft uitgebracht van € 21,25 per aandeel op de producent van digitale kaarten. De waarde van Tele Atlas bedraagt door het overnamebod ongeveer € 2 miljard. Opiniepeilers van de markt zijn van mening dat Garmin op een zijspoor is geraakt doordat het Finse Nokia eerder deze week een overnamebod heeft uitgebracht op Navteq. Door middel van een tegenbod op Tele Atlas zou Garmin hiermee TomTom willen aftroeven.

Analisten van de Franse zakenbank Exane BNP Paribas zijn van mening dat zelfs Alphabet of Microsoft met een tegenbod op Tele Atlas zullen komen. Zij achten deze kans zelfs groter dan dat Garmin een tegenbod zal gaan uitbrengen.

Door de recente koersstijging staat de koers van het aandeel Tele Atlas momenteel boven het bod van TomTom van € 21,25 genoteerd. Dit maakt de kans kleiner dat aandeelhouders hun stukken zullen aanbieden.

Wanneer gekeken wordt naar de sector navigatiesystemen staat Garmin met een rating van vier sterren even hoog genoteerd als concurrent TomTom . Er staan geen verkoopadviezen uit voor Garmin waar TomTom één verkoopadvies heeft gekregen. Het gemiddeld koersdoel is vastgesteld op $ 130,50 met een verwacht rendement van 21,70%.