BPost bij hoogste dividendaandelen in Belgie

Fors dividend BPost

Beleggers in het aandeel BPost kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,32 euro per aandeel. BPost 's dividendrendement ligt dus op 9 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen BPost

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 3,73 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,97 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 296 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,51 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 9,71.

Laatste analistentaxaties rond de 20 euro

De laatste 3 adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Societe Generale en UBS

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost 's marktkapitalisatie 2,93 miljard euro.

Om 9.11 koerst het aandeel 8,87 procent hoger op 14,66 euro.

Historische koersen BPost voorbije 10 jaar

fundamantele data bpost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.