Aandeel BE Semiconductor behoorlijke underperformer laatste jaren

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor hebben de laatste jaren behoorlijke verliezen te incasseren gehad. Het aandeel was de afgelopen jaar met een behoorlijke min van 30 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen BE Semiconductor versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel BE Semiconductor over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een forse winst van 1157 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 373 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 32 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 1 jaar ruim 21 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Probiodrug AG, Espirite en Altice .

De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 563 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 145 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,86 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10,48.

Fors dividend BE Semiconductor

De consensus van het dividend ligt op 1,72 euro per aandeel. BE Semiconductor's dividendrendement is dus 8,83 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

NIBC, Bryan Garnier en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's totale beurswaarde 1,45 miljard euro.

Koershistorie BE Semiconductor 2007-2018

fundamenteel onderzoek besemiconductor

Het aandeel sloot vrijdag op 19,49 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.