BPost bij hoogste dividendaandelen in Belgie

Fors dividend BPost

Beleggers in het aandeel BPost kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,32 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 10,22 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen BPost

Morgen gaat BPost haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 3,7 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,97 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 300 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,56 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8,28.

Laatste koersdoelen rond de 17 euro

KBC Securities, UBS en Kepler Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost 's marktkapitalisatie 2,58 miljard euro.

Om 12.10 koerst het aandeel 3,1 procent hoger op 12,91 euro.

Historische koersen BPost voorbije 10 jaar

koersdata bpost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.