KPN stevige underperformer bij de Nederlandse aandelen

Beleggers in het aandeel KPN hebben de laatste jaren behoorlijke verliezen te incasseren gehad. Het aandeel was de afgelopen jaar met een behoorlijke min van 56 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen KPN versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel KPN over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 56 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 5 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 8 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 131 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming , Kardan en Snowworld .

De omzet van KPN over dit jaar komt uit op 5,76 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 6,5 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 463 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 11 cent verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 20,64.

Fors dividend KPN

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,13 cent. KPN 's dividendrendement komt hiermee uit op 5,73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een relatief royale 2 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 3 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , Berenberg en Bank of America Merrill Lynch

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's beurswaarde 9,66 miljard euro. Het aandeel KPN was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel KPN 19 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 56 procent lager.

Historische koersen KPN

fundamenteel onderzoek kpn

Om 16.32 stond het aandeel 0,49 procent lager op 2,27 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.