Aandeel Cairn Energy nu qua PE bij goedkoopste olie- en gasbedrijven

Het Engelse aandeel Cairn Energy Energy noteert momenteel met één van de laagste CAPE-ratio's van de olie- en gasbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 215 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel significant hoger dan het gemiddelde aandeel uit de olie- en gassector dat nu zo'n 27 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese olie- en gasbedrijven

fundamantele data

Andere Europese olie- en gasbedrijven die qua koers/winstverhouding laag aan de prijs zijn, zijn onder andere Salini Impregilo, Sacyr Vallehermoso en Honkarakenne. We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese olie- en gasbedrijven gemiddeld -4 procent lager staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die -6 procent lager staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 29 en de Europese staat op 20. Het niveau van de CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

De omzet van Cairn Energy Energy over dit jaar komt uit op 455,69 miljoen GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 33,3 miljoen GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cairn Energy Energy in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 24 miljoen GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 38,3.

Van Cairn Energy Energy worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 279 GBp

Jefferies & Co., Barclays en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Cairn Energy Energy' nu rond de 132,65 miljard GBp. Het aandeel Cairn Energy Energy was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Cairn Energy Energy 18 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 180 en de 271 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 49 procent hoger.

Historische koersen Cairn Energy Energy

koersdata cairnenergy

Om 16.36 koerst het aandeel 1,65 procent lager op 229,8 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.