Aanzienlijk dividendrendement Schlumberger

Beleggers in het aandeel Schlumberger kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Schlumberger nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2 dollar. Schlumberger 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,38 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de offshore diensten-/distributiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Historische dividendrendementen Schlumberger

Schlumberger komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 33,49 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 30,44 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Schlumberger in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,47 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,77 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 33,47.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Schlumberger ' nu rond de 82,4 miljard dollar. Het aandeel Schlumberger bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Schlumberger 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 80 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 19 procent hoger.

Historische koersen Schlumberger afgelopen 10 jaar

koersdata schlumberger

Het aandeel sloot woensdag op 59,24 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.