KPN nu bij één de hoogste dividendrendementen in Nederland

Fors dividend KPN

Beleggers in het aandeel KPN kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,13 cent. KPN 's dividendrendement is dus 5,49 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2 procent op.

Dividendrendementen KPN

Morgen presenteert het Nederlandse KPN haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van KPN over dit jaar komt uit op 5,76 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 6,5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 467 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van KPN 's resultaat per aandeel op een winst van 11 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 21,55.

Recentste taxaties rond de 3 euro

De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Barclays , Jefferies & Co. en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie 10,11 miljard euro. Het aandeel KPN was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel KPN 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 59 procent lager.

Het aandeel staat om 10.33 0,42 procent lager op 2,37 euro.

Historische koersen KPN afgelopen 10 jaar

beurskoers kpn

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.