Stevig dividendrendement KLA-Tencor

Fors dividend KLA-Tencor

Beleggers in het aandeel KLA-Tencor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel KLA-Tencor nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,98 dollar. KLA-Tencor 's dividendrendement is dus 3,35 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Dividendrendementen KLA-Tencor

KLA-Tencor zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. De omzet van KLA-Tencor over dit jaar komt uit op 4,32 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 4,04 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KLA-Tencor in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,36 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 8,77 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 10,15 te liggen.

KLA-Tencor 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 13,96 miljard . Het aandeel KLA-Tencor bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel KLA-Tencor 16 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 86 en de 124 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 492 procent hoger.

Het aandeel sloot donderdag op 89,03 dollar.

Historische beurskoersen KLA-Tencor

financiele analyse kla-tencor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.